Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op stap met Gasthuis28: Bezoek aan het Erfgoedcentrum Politie Antwerpen

26 april @ 15:00 - 18:00

Gratis

Op de achtste verdieping van het hoofdkantoor in Berchem bevindt zich het erfgoedcentrum van Politie Antwerpen. De permanente tentoonstelling geeft aan de hand van unieke stukken en getuigenissen van politiemensen een zicht op het verleden en het heden van de politie in Antwerpen.
In het erfgoedcentrum is een unieke collectie aan erfgoed samengebracht. Het gaat om waardevolle voorwerpen uit de geschiedenis, zoals uniformen, wapens, voertuigen en documenten, die bepalend zijn geweest voor de evolutie van de Antwerpse politie. De getoonde stukken zijn geselecteerd uit de collectie van het voormalige politiemuseum op de Oudaan.
Ook is er aandacht voor de rol die de Antwerpse politie speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Fier maar niet blind” zoals de politie het zelf verwoordt. Een gids voorziet een woordje uitleg.

Deelname gratis. Geldige identiteitskaart zeker meenemen. 

Vooraf inschrijven voor maandag 22 april!
Verzamelen om 15.00 aan GASTHUIS28

Voor het bezoek gelden er strenge veiligheidsmaatregelen. Daarom zal je bij inschrijving jouw rijksregisternummer moeten invullen. Dit nummer vind je op jouw identiteitskaart: 11 cijfers waarvan de eerste 6 cijfers uw geboortedatum aanduiden. Lees het goed na. 

Tijdens de week voor het bezoek ontvang je uitgebreide informatie o.a. over de veiligheidsmaatregelen. Houd dus je mailbox goed in de gaten.

Er kunnen maximum 20 deelnemers mee.

Gegevens

Datum:
26 april
Tijd:
15:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Gasthuis28
E-mail
info@gasthuis28.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Buurthuis
Henri la Fontainestraat 28
Antwerpen, Antwerpen 2018 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie