Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toneel: Simone Milsdochter brengt “Apate spreekt”

4 februari @ 15:00 - 17:00

€5

Een monoloog over waarheid & leugen.

Simone Milsdochter (°1967) kwam van Nederland naar Antwerpen voor de theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck. Ze studeerde af in ’91. Sindsdien werkt ze bij verschillende theatergezelschappen in België en Nederland.

Als freelancer speelde ze o.a. bij De Koninklijke Vlaamse Schouwburg, De Theatercompagnie, Theater Zuidpool, De Werf, Laika, HETPALEIS en in diverse films. Op televisie was zij te zien in oa Witse, Dubbelleven, Rang 1, Code 37, Wolven, Als de Dijken Breken, Morten en De 12 van Schouwendam.

De monoloog ‘Apate spreekt’ werd geschreven door Alicja Gescinska.
De godin van de leugen en de misleiding keert terug op aarde om de mensheid aan te spreken. Apate is het beu om alsmaar beschimpt en verwenst te worden. De leugen zou niet deugen, en wordt zelfs als het grootste kwaad bezien. Zij zou de reden zijn voor corrupte politiek, gebroken liefdes, ontwrichte samenlevingen. Maar is dat werkelijk zo? Hoe zouden onze levens eruit zien zonder de mogelijkheid om elkaar te misleiden? Op scherpe wijze fileert Apate het menselijke onvermogen om de leugen naar waarde te schatten. Nu eens misprijzend, dan weer vol mededogen gaat ze tekeer tegen de mensheid die de waarheid verafgoodt. Ze legt uit waarom onze blinde focus op waarheid, wetenschap en rationaliteit het leven verziekt. Ze schudt ons wakker, schuurt tegen onze gangbare opvattingen en licht toe waarom de leugen van alle deugden de meest onderschatte is.

Apate spreekt is een aangrijpende en urgente monoloog over de leugen als deugd en een ontroerend pleidooi voor de liefde, de schoonheid en de kunst.

 

Vooraf reserveren:

Gegevens

Datum:
4 februari
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€5

Organisator

Gasthuis28
E-mail
info@gasthuis28.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Buurthuis
Henri la Fontainestraat 28
Antwerpen, Antwerpen 2018 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie